Билките са нашия път към здравето.

Имах възможността да се представя като уеб-дизайнер, затова може би Димитър Белелиев с хоби билки и билколечение би изглеждало абсурдно на фона на споделена професионална информация. Уви, това е истината. В последното десетилетие посветих голяма част от свободното си време в изучаване на растенията в България, превръщането им в билки и начина по-който лекуват. Бях изумен от богатството, с което България разполага и изключителното наследство от рецепти за приготвяне и лечение на различни видове болести.

Някога не ми правеше впечатление, но например когато заболеех като малък, в къщи използвахме билки за кашлица, билки за бъбреците, билки за гастрит. Беше станало някак естествено, но никога не се замислях защо е така. За моя радост, съдбата ме върна обратно към тази тема, когато един приятел излекува голям проблем с билки за жлъчка и черен дроб. Лекарите бяха изумени от това чудо ( а не би трябвало, защото билкотерапията е част от съвременната медицина). Така започнах и аз: с книгите наследени у нас, с четене на публикации и книги от съвременни автори. Със следене в мрежата на много интересна информация за лечение с билки, фитотерапия и т.н.

Затова вярвам, че днес, в това напрегнато и нездравословно време – билките са нашия път към здравето. За мъжете и жените, за децата и по-възрастните, повикът на природата е на лице, а най-прекият път са билките и билколечението. Ако не вярвате, направете си студен летен чай от чиста мента, отгледана в градина. Или чай от мащерка, ей така за аромата. Светът ще ви се стори по-малък, а животът безкраен. Всичко събрано в чистотата и извиращо от дълбините на природата.

Така че, не се свеня да кажа: „За билки и здраве, попитайте мен, Димитър Белелиев”. За болести и състояния от главата до петите. За здраве и пълноценен живот. За единение в природата и за смисъл в човешките взаимоотношения. Лечение с билки!