Димитър Белелиев – уеб дизайнер, хоби билки

Казвам се Димитър Белелиев и съм уеб дизайнер. Ако името ми не представлява толкова голям интерес, то поне зад професията ми се крие цяла една вселена от работа, интереси, взаимодействие, комуникация и контрол. Защото дори ако се погледне статистиката, масово потребителите се отказват от продукти, които искат да закупят, ако уеб страницата не изглежда добре, има пропуски и пречки в навигирането вътре в нея. Отговорността пред мен е, да не допускам това да се случи. Затова като уеб дизайнер, опитвам да се развивам като визуален експерт, чийто труд да си проличава директно във външния вид на сайта. За мен е важно клиентът да е доволен от начина, по-който е представен и неговите потребители да са доволни, че лесно достигат до ‘информацията’, от която се нуждаят.

Така първо професията ми стана важна, а тя изгради името ми – Димитър Белелиев. Днес имам достатъчно много поръчки, за да се чувствам, че съм в играта. Уеб пазарът в България расте и дори много специалисти българи, които работят в чужбина се завръщат, за да подобряват още повече средата. Единствено се оплакват, че ако има нова среда и добра инвестиция в сектора, то много неща в публичния живот, все още са за оправяне. Това мисля е обща отговорност и освен професионализъм в работата, ще трябва да положим усилия, за да може страната ни да стане чудесно място за работа и за живот.

Не бих ви издал тайните, които прилагам в моята работа на уеб-дизайнер, но за мен е важно когато телефонът ми позвъни да чуя: „Димитър Белелиев, отлична работа!”, или пък: „Димитър Белелиев, може ли да поговорим по работа”, това значи, че работата се получава и хората разпознават стандарта и качеството. Нека не забравяме обаче, че това е работа в екип. Всички колеги, които се ангажираме в една поръчка имаме строго определени задачи и когато всичко е изпълнено добре, всеки получава своето морално и финансово задоволство.