Интериорни врати за офиса

При оформяне на офисното пространство определено значение имат интериорните врати. В зависимост от дейностите в офиса вратите могат да бъдат съвършено различни.

Вратите в офиса трябва да служат за разделяне на пространството, за изолиране на звука, т. е. да създават благоприятна работна обстановка.

Дизайнът на вратите за офиса може да бъде различен, и зависи преди всичко от интериора на самия офис. Вратите могат да бъдат необичайни, включващи различни творчески решения в декорирането.

Интериорните врати за офиси могат да бъдат направени от различни материали. В последните години в офисите дървените врати се заместват от съвременни материали.

Така в интериора на офиса много добре се вписват пластмасовите врати. При правилно използване пластмасовите интериорни врати могат хармонично да се впишат практически във всеки интериор.

Такива врати могат да бъдат ламинирани, направени от цветна пластмаса, декорирани с релефни или цветни стъкла.

Пластмасовите врати за офиса се отличават от обикновените пластмасови врати по това, че при тяхната направа се използва специален, по-мощен профил.

Обикновените врати не могат да издържат голямото натоварване, създавано от непрекъснатото движение, за това и пантите, които се използват, трябва да са специални, съобразени с подобен режим на работа.

Пластмасовите врати са удобни за офиса и поради това, че много лесно се почистват.

Освен пластмасовите конструкции в офисите широко използване намират и алуминиевите врати, които притежават редица предимства за ползване в не жилищни помещения.

По отношение на отварянето на вратите в офисите се използват най-често традиционните летящи врати. Тези врати в сравнение с другите варианти лесно се монтират и са по-евтини.

Все по-често в офисните помещения се използват плъзгащи конструкции врати в качеството си на плъзгащи прегради. Тези интериорни врати могат да бъдат направени от дърво, пластмаса, алуминий или от други материали.

Много често плъзгащите прегради се правят от специално стъкло.

С помощта на подобни конструкции отлично се решава задачата за разпределение и икономично използване на пространството, която е актуална за съвременните офиси.

За пълноценната работа на много офиси се налага тяхното обезпечаване с различни техники и битови прибори. Поради тези причини офисите се считат за обекти с повишено ниво на опасност при пожар. Това налага използването на специални противопожарни интериорни врати.

За да се защитят офисите от грабеж, в тях се монтират СОТ модели конструкции врати.