Модни макси дрехи за жени

Дизайнерите влагат все повече умения при разработка на макси дрехите. Разработените модели са съобразени с особеностите на фигурата, която е приятно закръглена. Тези красиви творения прикриват недостатъците на някои части и подчертават красотите на другите.

При избор на рокли, блузи, или други дрехи големи размери е нужно да се обърне внимание на цвят, материя, дължина, силует.

Черният цвят без съмнение предава на фигурата стройност. Освен това, кафявия, тъмно-сивия, синия и лилавия цветове също визуално намаляват излишния обем.

Това обаче съвсем не означава, че всяка дреха на притежателката на пищни форми трябва да е в тъмни цветове. Дрехите трябва така да се подбират така, че проблемните зони да са скрити от по-тъмни елементи (рисунки, щампи, апликации).

Дрехата може да бъде в бяло, червено и даже в розово. Правилно избрания модел (диагонали, вертикални линии, отделни орнаменти) може не само да направи фигурата по-стройна, но и визуално да удължи силуета, което е много важно за ниските дами.

Макси дрехите могат да са от различни материи в зависимост от сезона – коприна, памук, вискоза, тънък вълнен плат или трикотаж.

Предпочитани са натуралните материи, чието усещане е приятно, създават комфорт за тялото.

Дължината зависи от конкретната дреха. Например, роклята може да е около коляното или малко под него.

Вечерните рокли са с по-голяма дължина, особено това се отнася за високите дами.

Тесните или прекалено широки макси дрехи не са подходящи. Дрехата, опъната по тялото, подчертава недостатъците на фигурата, а широката – добавя излишни килограми и прикрива предимствата на конкретното телосложение.

Стройни ръце, гъсти коси, добре очертана талия, пищен бюст, изящна шия – всички тези прелести е добре да се показват.

За това избора на макси дрехи трябва да подчертава привлекателните форми – необичайна яка, маншети с шарка, тънка лента, с една дума подходящия модел.

Да се снабдите с подходящата голям размер връхна дреха не е така лесно. Особеност на шуби, якета, палта, сака, е тяхната обемност. Големият обем на дрехата и обема на фигурата се равнява на лош външен вид.

Производителите на макси дрехи пускат на пазара специални модели с прави вертикални линии, ненатрапчиви елементи, сред които закръглените дами могат да си изберат идеалния за себе си вариант.