Как да почистите пералнята

Пералната машина се нуждае от периодично почистване и поддръжка.

Пералните машини се използват за измиване на мръсни дрехи и други неща. Може да се предположи, че пералната машина се почиства всеки път, когато изпира прането и не се нуждае от допълнително почистване. Въпреки това, с течение на времето, върху пластмасовите и металните части в пералната машина се натрупват замърсявания, сапуни и минерални находища.

Причината за това са детергенти, мръсна и твърда вода. И това замърсяване са недостъпни места и често са трудни за разтваряне от повечето домакински почистващи средства. Систематично почиствайте пералнята в зависимост от честотата на нейното използване, като използвате следните методи на почистване ще позволят да я поддържате в работно състояние за дълго време. Научете как става извозване на стаи мебели с дезинфекция: http://bezvredno.com/izvozvane-stari-mebeli-dezinfektsiya.

 

Почистване на пералнята

Изсипете 2 чаши бял оцет в пералната машина и измийте с дълъг цикъл и гореща вода, без да добавите дрехи и други детергенти. Оставете машината да работи няколко минути, за да подготви разтвора, а след това временно да спре програмата, за да позволи да действа по замърсителите в резервоара.

След час извадете пералната машина от паузата и изчакайте края на измиването. След това изпълнете кратък цикъл на изплакване, за да изплакнете останалата част от разтвора. Оцет ще почисти пералнята от мащаба, ще премахне натрупаните сапуни и други замърсители, ще помогне да се отърве от бактериите и неприятния мирис. Можете да замените оцет с две чаши хлор белина, но това е по-токсично средство.

След източване на водата, изтриване на вътрешната страна на вратата и гумените уплътнения около него с мека кърпа, напоена в смес от равни количества вода и оцет. Уплътнителите се обръщат специално внимание, тъй като те често са капан за мръсна вода и различни находища. След това ги следвайте с влажна кърпа и ги избършете.

Описаният метод може да се отърве от мръсната миризма, която често се чува от пералната машина след измиване на прането. И за да се предотврати неговата повторна поява, понякога при измиване на кърпи, добавете чаша оцет и ги измийте при висока температура. Не боли кърпите и ще им помогне да дезинфекцират. Също така, с премахването на миризми го справя сода за хляб , но това не е толкова пагубно за причиняващи миризма бактерии.

Съвети и предупреждения

Почиствайте пералната машина с предложените методи на всеки 1-6 месеца, в зависимост от условията на работа.

След всяко използване на пералната машина избършете вътрешността на пералната машина, вратата и уплътненията със суха кърпа. Вратата на машината трябва да се остави отворена, за да позволи изпаряването на влагата и да се предотврати образуването на мухъл и неприятния мирис.

Периодично почиствайте филтъра на пералната машина, тъй като във времето може да се запуши с отпадъци. Обикновено се намира в долната част на машината. Поставете контейнер под филтъра, за да събирате вода, след това го извадете и почистете. Научете и за извозване на стари мебели.