Как европейските размери джинси се различават от останалите

Дънки това са дрехите, чийто размер е най-трудно да се определи без да се пробват. Но какво ще стане, ако решите да поръчате ново облекло в чужд онлайн магазин и не знаете европейския размер дънки? Опитайте се да изберете дрехи без загуба на време и енергия. Как да поръчате модел, който да седи добре?

Европейски размери дрехи – каква е тайната?

Ключът към разбирането е във всеки сантиметър е в правилната дреха: топът с харбали е живото доказателство за това. Ако знаете как да конвертирате сантиметри в инчове, изборът на дрехи не е труден: фигурата се определя от буквите W и L е талията и дължината на крака. Например, талия 73 см, вашият европейски размер джинси е 29 (73 / 2.5 = 29.2).

Дължината може да бъде определена и от грайфера: за растеж от 160-170 см – L30, 170-180 – L32, по-висок – L34. телесни пропорции са различни, и следователно най-надежден начин за определяне на параметър L – измерване на дължината на старите дънки по шева на вътрешната част на бедрото и разделят получената цифра от 2.5.

Система европейски размери дънки: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/bsa-by-einstein-%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B6%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8C%D0%BE.

Има само две букви, които трябва да запомните – W (талията) и L (дължината на крака или дължината на крака на вътрешния шев). Тези два параметъра определят размера: те са написани върху етикета на всеки модел европейски джинси. Основната част е обемът (талията): това е индикатор за това дали дънките ще се впишат по принцип. Дължината на панталоните е маловажна: в крайния случай дългите могат винаги да бъдат скъсени.

Друга тайна на дънките с европейски размер е, че по дадени параметри съответства на руски, английски, италиански и други размери. Повечето производители шият дрехи за един и същ размер със символи L или W, но всеки един от тях, зависи от антропометричните стандарти, за дадена страна.