Да си поговорим за катаракта

Много от хората над 50 годишна възраст излизат от лекарския кабинет с диагноза „катаракта“.

Какво е това заболяване? Кое го причинява?

Катарактата представлява потъмняване на лещата—структурата, която съдейства за пречупване на светлината.

Страдащите от катаракта се оплакват от замъглено виждане, изключително затруднено виждане нощем, трудно възприемане на цветовете и непоносимост към светлината. При някои пациенти се проявява и раздвояване на възприемания образ.

След като пациентът бъде диагностициран с катаракта, офталмологът ще назначи най-правилното лечение. Лечението е оперативно. Прави се подмяна на лещата с изкуствена.

Не всеки би се съгласил да се подложи на операция. Въпреки, че този вид операция се смята за рутинна, мнозина предпочитат да се доверят на лечението, което може да предложи природата.

Пчелният мед се използва за лечение на редица заболявания, едно, от които е катарактата.

Ще споделим с вас три изпитани рецепти за лечение на катаракта с мед.

Първа медена рецепта

За успеха на тази рецепта се изисква за известно време да се храните като вегетарианци. Изключете от менюто си месото напълно. Разреждайте малко количество мед с преварена вода в съотношение 1:3. Капете от разтвора 3 пъти на ден по 2 капки в болното око. Постепенно засилвайте концентрацията докато разтворът стане 1:1.

Прилагайте тази рецепта 20 поредни дни, през следващите 10 почивайте. Всяка сутрин си правете нова смес.

Според запознати, катарактата ще изчезне до 2 месеца.

Втора медена рецепта

При нея се използва 500 гр мед, към който трябва да прибавите 100 гр. току-що набрана мащерка. Нека тази смес остане на тъмно място за една седмица. След това взимайте по 1 с.л, три пъти дневна половин час преди да седнете да ядете.

Трета медена рецепта

Тук трябва да разбъркате 1 чаена лъжичка мед в една чаена чаша топла, но не гореща вода. Това трябва да се случи на водна баня за не повече от 5 минути. Преди лягане правете компрес на болното око с памучен тампон. Достатъчни са 5 минути, за да подейства на окото.