Табуретки – компактна алтернатива на всичко

Когато се наложи да се устройва дома от нула, то този процес може да продължи с години. Сами ще изграждате концепцията си за интериора и тук е важно всичко да предвидите. Да се купува каквото ви попадне няма смисъл, а за нови вещи все още бюджета може би няма да ви достига или все още не сте решили точно как и къде, какво и защо.

А в същото време ви се иска да живеете в комфорт, който да си осигурите временно. Решение до някъде ще намерите в използването на табуретки. Това са забележителни предмети, подходящи за всяко помещение. Те заменят столове, маса, поставка, а после незабележимо се сливат с обстановката. Освен това може да се окаже, че по удобство табуретките превъзхождат столовете и до тях и така да не стигнете.

Най-подходящо място за тези предмети е кухнята. Не само за това, че често мястото е малко, а даже и свободното пространство да е достатъчно, столовете не винаги са най-подходящия вариант. В работния триъгълник плот – хладилник – мивка има постоянно риск да се натъкнете на стола и да разпръснете продуктите от единия край на кухнята до другия. Няма съмнение, че за сядане табуретките са постоянно необходими – за бърза закуска, за месене на тесто, за почистване на зеленчуци. Те са много практични, защото винаги може да се мушнат под плота и на никому да не пречат. Освен това те са истинско спасение когато трябва да се стигне до високия таван или шкаф.

Табуретките добре се поместват във всяко място – до масата, до вратата, до стената. Много добра работа вършат и когато има нужда от още едно място за току що пристигналата съседка.
Ако в кухнята има висока маса за хранене, то много подходящи са високи бар табуретки. Поставете ги само отстрани на хола или коридора (ако това помещение е студио и съвместено с гостната). Трябва да ги изберете като интересен и изразителен аксесоар, да са необичайни, а не такива, каквито се срещат във всички барове и ресторанти.

Добър вариант са авторските табуретки. Преосмислен е дизайна на класическите и дооформени с интересен вариант на велосипедна седалка вместо обичайната.