Звукоизолация в нова сграда

Когато се купува жилище в нова сграда се налага да се анализират както предимствата, така и недостатъците на предлагания вариант, за да се избере най-подходящия вариант. На пръв поглед повечето предложения са подходящи – вид и разположение на жилището, разпределението на апартамента, наличие на асансьор, дограма стъклопакет. Има, обаче и невидими на пръв поглед фактори, които особено в бъдеще сериозно могат да повлияят на комфортния живот в новия апартамент. Един от тези сериозни фактори е звукоизолацията.

Най-тъжното в този случай е, че да се предпочете определено жилище, което да превъзхожда останалите по шумоизолация в това строителство е невъзможно. Работата е в това, че проблема съществува както в тухлените къщи, така и в големите сгради, а за панелните строежи изобщо не говорим. В същото време специалистите в дадената област заявяват, че практически всички известни видове жилищни сгради се обединяват от един общ проблем – недостатъчна звукоизолация на междуетажните плочи.

Шумът, който се разпространява между етажите, може условно да се раздели на два вида – въздушен и ударен. Тези видове са получили наименованието си от начина на разпространяване. За да се намалят шумовете е необходимо да се завиши дебелината на плочите, но това ги прави тежки и се изисква допълнителна конструкция за звукоизолацията на пода.

Във връзка с това трябва да се подчертае, че при новото строителство апартаментите се продават без вътрешно разпределение, за да могат собствениците сами да решат начина на разположение на всяка една от стаите. В този случай звукоизолацията на жилището остава да се направи по преценка на собственика както по отношение на начина, така и за използваните материали.

Понякога хората избират последен етаж, за да се спасят от шума на съседите, но не винаги изборът е правилен. Много често в предлаганите сгради агрегатите на асансьорите са разположени на тавана, така че трябва да се убедите, че асансьорите няма да са източник на шум.

За да получите подробна информация за звукоизолация на ново жилище, може да посетите сайт на фирма, предлагаща шумоизолация. Професионалистите могат да определят преобладаващите шумове в жилището ви, да уточнят подходящите видове строителни материали и да ви предложат на изгодна оферта да ви монтират цялата шумоизолация.