Невидимите врагове в домовете ни, които рушат здравето

Мобилен телефон, компютър, микровълнова печка…всички те и още много са невидимите врагове застрашаващи здравето ни.

Какви опасности крият те за нашето здраве и дали всички модерни иновации, технологии и електроуреди са само от полза за живота ни?!

От проведени изследвания става ясно, че електромагнитно излъчване е сериозна заплаха за съвременния свят, а последиците над бъдещите поколения могат да са пагубни. Затова изхвърляне на стара битова техника, трябва да става само на регламентирани места. За целта има фирми, които извършват услуги!

За да се предпазим от всички заплашителни и стряскащи резултати е добре да вземем някои и други мерки.

Мобилен телефон:

Как вреди – употребата на джиесеми през последните 10-15 години значително увеличи риска от тумор на мозъка. Според учени, новообразованията са най-често върху слуховия нерв и на страната, на която държим мобилния телефон;

Как да се предпазим – джиесемите са създадени за спешни и кратки разговори. За деца и бременни това правило трябва да е стриктно спазвано. Специалистите съветват разговор по телефона да не трае повече от 3 минути, а телефона не бива да е плътно опрян в ухото. Апарата на мобилно устройство трябва да се носи далеч от тялото, а не по джобове. За намаляване на вредния ефект от мобилно устройство може да се ползва hands-free.

Компютър:

Как вреди – според други учени дългото стоене пред компютър без защити може да доведе до множество заболявания. Така например 60% от страдащите са засегнати в зрението; 60% страдат от сърдечно съдови заболявания и 40% са поразените от болест на стомашно-чревния тракт.

Как да се предпазим – корпусът на системния блок на компютъра трябва да е добре покрит, за да не излъчва вредни магнитни полета.