Да направим козметичен ремонт

Козметичният ремонт не е толкова труден, колкото може да изглежда. Може да го направи дори жена. Изправени сте пред задача е да обновите облика на жилището с прости, но ефективни методи.

Преди да започнете да работите, погледнете собствения си апартамент и определете какво точно изисква ремонтът. Необходимо е предварително да се купят всички необходими материали.

Козметични ремонти

Как да премахнете петната от тавана?

Ако тавана е покрит с тапет и боядисан в бяло, всичко е просто. Вземете валяк и бои и поставят върху петната, боята може да е в същия цвят. Може да има едва забележима разлика. За почистване на апартамент след ремонт, наемете фирма: https://www.konkurenti.com/pochistvane-apartament-sofia.

Как да изравним стената, изглаждайки малките кухини?

За това ще ви е необходима пръскачка, шпатула и шкурка. С помощта на пулверизатор покрийте стената с грунд и оставете да изсъхне за няколко часа. След това ще е необходимо да приложите със шпатула по-дебел слой. Дайте на стената правилната форма. И полирайте останалите неравности, а след това боядисвайте стената в тон.

Как да лепим тапети?

Необходими материали: четка за нанасяне на лепило, ролка за шевове, мокра гъба, шпатула. Внимателно издърпайте ръба на шева върху стената със шпатула. Нанесете лепило (за предпочитане PVA или специално лепило) върху повърхността на тапета. Оставете гипса за няколко минути, за да изпарите влагата, след това я натиснете до стената. Попийте остатъка от лепилото с влажна гъба от тапета, така че да не блести. Изравнете с ролка.

Как да премахнете петна от паркета? Поръсете с магнезиев прах или разтрийте.

Петната по тапета могат лесно да бъдат отстранени, ако се търкат със шлайфа.

Ако на полираната повърхност се образува плитка драскотина, тогава може да разтриете малко крем в топъл цвят.