Търсете доброто качество при смяна на щрангове

За да си осигурите нормални условия в собствения дом е задължително да направите смяна на щранговете, ако те са от метални тръби. С годините на ползване водата в тръбите е оказала своето влияние – корозията е увредила тръбите, вътрешния диаметър е намален заради натрупалата се ръжда, а от нея и повърхността е станала груба.

Грубата вътрешна повърхност и намаления диаметър са основна причина за бавното изтичане на отпадните води и непрекъснатото запушване на каналите. Корозията е причина за влошените качества на питейната вода и за намаленото налягане, което не осигурява необходимата вода към високите етажи. Проблеми възникват и в тръбите за топла вода и отново се дължат на корозиралите тръби.

Както се разбира от посочените до тук факти, смяната на щрангове не търпи отлагане. За да се направи качествена смяна на хоризонталните и вертикални тръби е добре да се потърси фирма, специализирана във ВиК услуги. Опитните работници се справят с подмяната на тръбите в рамките на работния ден, като в това се включва и почистването и извозването на отпадъците. Работниците ще се справят най-напред с премахване на старите щрангове, кранове и ще поставят нови. Според специалистите най-подходящи са полипропиленовите тръби, като за всяка система се избира подходящ вариант. Тук се има предвид до колко тръбите могат да понасят променливата температура, да издържат на висока температура и да понасят обработки с химически препарати за отпушване на канали и почистване на тръби.

С поставянето на щранговете се поставят и спирателни кранове на всеки един от тях, за да може лесно да се обслужва. Фирмата за смяна на щрангове ще се справи най-добре и с най-високо качество, защото работят опитни майстори и ползват съвременно оборудване. Освен това работниците владеят до съвършенство новите технологии, които се ползват при работа с новите полипропиленови тръби. Поставените тръби се укрепват много добре и се прави изолация за да се намали шума от преминаващата вода.

Не започвайте сами да правите смяна на щранговете, защото е много отговорна работа и си иска майстора. Допусната грешка от ваша страна може да доведе до много повече неприятни последици, свързани с много загуба на време и средства.