Как да изберем електронна книга и таблет

Как да изберем таблет или електронна книга: няколко практически съвета, без които човек не може да направи правилния избор.

Днес почти всеки е изправен пред необходимостта да купува и в резултат се пита как да избере таблет. Е, няма нищо странно в това. Цифровите технологии са влезли и трайно са се настанили в нашия живот.

Как да изберем таблет, който най-добре отговаря на нашите нужди, технически характеристики и на какво да обърнете внимание. На тези и други свързани въпроси ще потърсим отговори днес.

Размерът има значение

Електронните книги или таблети се различават един от друг, преди всичко по диагонал на дисплея: може да варира от 5 до 10 инча.

На какво да изберем – зависи от очакваните условия на работа. Ако сте свикнали да четете в транспорт (независимо дали става въпрос за метро или такси, автобус, влак или самолет), купете устройство с диагонал от 5-8 инча. Такива приспособления са удобно за носене във вътрешния джоб на дрехи или в чантата. Ако искате да купите електронна книга за домашно четене, изберете размер от 8 до 10 инча.

Видът на таблета е важен за очите и не само за тях

В електронните книги се използват два вида дисплеи: течни кристали (LCD, TFT) и базирани на технологията на електронното мастило. Когато четете от екрана на първия тип, очите се уморяват бързо. Що се отнася до второто, което не създава трептене, изобщо не уврежда очите. Времето за реакция на дисплеите с Е-мастило е около 500 ms, докато при съвременните LCD дисплеи. Това е средно не повече от 8 ms. По този начин електронното мастило не показва видео и динамична анимация, а също забавя преначертаването на страницата. Проверете за различните модели тъч скрийн GM360.

Друга разлика между тези видове дисплеи е, че батериите се инсталират на LCD дисплея главно с 1000-2000 mAh. Това е достатъчно за 3-7 часа работа. И енергията, вградена в устройства с екран с мастило е достатъчна за седмици и дори месеци на четене без презареждане.

Паметта и процесорът измерват възможния брой файлове

Повечето електронни книги са оборудвани с процесори от 500 MHz до 1500 MHz. Размерът на паметта варира от 2 GB до 4 GB. Изчислете количеството памет, от което се нуждаете, ако една книга отнема от 300 KB до 3 MB.

Аксесоарите осигуряват допълнителни предимства

Не губете, ако заедно с електронна книга закупите покритие или покритие, защото екранът на устройството е доста крехък. Също така, не пренебрегвайте фенерчето: екрани в повечето устройства не са снабдени с осветление и четенето на тъмно може да бъде трудно. Друг полезен аксесоар е адаптерът. Научете и за захранващ блок с лентов кабел Lenovo Vibe Z2 Pro.

С него можете да заредите книгата от контакта, а не от USB порта, което е много удобно, да речем, при пътуване.

Изберете своят таблет или електронната книга, така, че на вас да ви е удобна и полезна!