Добър домоуправител за мирен вход

Ако във входа на жилищния блок, в който живеете има непрестанни междусъседски кавги, то най-вероятно причината се крие в липсата на добър домоуправител, който да вземе нещата в свои ръце и да се възползва от правомощията за контрол, които му са дадени от “Закона за управление на етажната собственост”. В такъв случай се налага да се вземат спешни мерки.

Мирът и спокойствието на съкооператори зависи от управителния съвет и конкретно от домоуправителя. Последният има право да свика общо събрание, на което да се дискутират проблемите на входа, за да се вземат конкретни решения. Ако един или повече съседи нарушават спокойствието на останалите, то те могат да бъдат предупредени, както и глобени за техните прояви. Това става, след като се протоколират проблемите и изпратят в общината.

Много често се случва, така че избраният домоуправител се измъква от задълженията си с оправданието, че не разполага с достатъчно време, за да се грижи за неуредиците във входа. Има и случаи, в които управителят е пристрастен и не иска да съдейства. Ако и вие страдате от подобни проблеми, то не се колебайте да го свалите от поста и да изберете нов.

Много български граждани вече се възползваха от предложенията за професионален домоуправител, защото не могат да открият подходящия кандидат сред съкооператорите. Това също е възможно решение, но трябва да знаете, че този тип услуги са платени. Съветваме ви да дискутирате въпроса с всички съседи, за да се вземе общо и практично решение.

В обобщение
Наемайки добър домоуправител вие инвестирате в по-добрата атмосфера във входа ви. Не пропускайте шанс да живеете по-спокойно и в мирни взаимоотношения с всеки човек. Управлението на етажната собственост е от голямо значение, така че не се колебайте да потърсите помощ от компетентни и съвестни хора, които ще заемат поста управител на входа. Запомнете написаното и не чакайте повече, а издигнете правилната кандидатура още днес.