Красива цветова комбинация в къщата

Красива цветова комбинация в къщата

Красотата около нас, често се дължи на цветовете. Именно тази цветова комбинация в къщата може да направи много за вас.

Затова, нека разгледаме с obshtini.com всички основни цветове. Настроението, което ни дават, и тяхното използване в интериора.

Червен – смел и енергичен цвят. Той увеличава активността, но също така увеличава агресията, така че трябва да бъдете много внимателни с него. Може да използвате този цвят в спалнята, във вашата интимна лична зона, тъй като подобрява желанието и вълнува въображението, но не прекалявайте! Особено чувствителен е природа под влияние на червения цвят може лесно да достигне насилие. Също така, не го използвайте в детската стая или в банята.

Оранжево е великолепен цвят, който служи за много цели. Той подсилва, тонизира, угажда, затопля, предизвиква апетит и стимулира мозъчната дейност. Ето защо е възможно да се украсят всички помещения с оранжево, но в умерени количества, тъй като е твърде активен цвят. Той е особено подходящ за деца, тъй като „слънчевите“ нюанси (жълто, оранжево) имат положителен ефект върху здравето и растежа на детето.

Жълто – вдъхновява с радост и оптимизъм, приспособява се към лесната комуникация, помага да се отървете от депресия и болести, подобрява паметта. Цветът на истински щастливите хора е самият цвят на слънцето! Идеален за стаи, където има малко светлина – коридори, бани, кухни.

Зеленото е отлично успокоително средство за хора с повишена нервност. Съзерцаването на зелени нюанси ще облекчи напрежението, ще върне мира, ще създаде усещане за надеждност, увереност и ще помогне да се спечели концентрацията. Той е и символ на обновление, пролет и свежест. Подходящ за всекидневна или кухня, както и за офиса.

Синьо – романтична, нежна, релаксираща, прекрасна почивка за уморени очи и цялото тяло. Идеален за спалня или детска стая. Заобиколени от синьо, цялото тяло и ума се отпускат. Но за да не се превърне мирът в меланхолия или меланхолия, трябва да се разреди синия интериор с ярки цветни петна (възглавници, покривки, картини). Тъмносиният цвят оздравява, тъй като понижава кръвното налягане, спомага за съня и дори облекчава сърбежа при алергични хора, така че трябва да се запасите на спално бельо в този нюанс.

Бяло – създава усещане за свежест, чистота и покачва цената в къщата. Но, както бе споменато по-горе, прекомерната белота прилича на болничните стени, така че белият интериор трябва да бъде разреден и украсен с други цветове. Стаята, декорирана в бяло, изглежда по-голяма и по-просторна, отколкото всъщност е, и е по-лесно се диша в нея.

Розово – придава усещане за сигурност и комфорт, успокоява и отпуска, перфектно премахва агресията и напрежението. Отличното решение за спалня или за детска стая.

Сиво – не е особено подходящо за жилища, тъй като намалява и понижава производителността. В сивата стая всеки, дори и много активен човек, рано или късно ще започне да изпитва депресия. Следователно, сивото се използва само в комбинация с други ярки и активни нюанси.

Кафяв – елегантен и „скъп“. Свързан е с масивни дървени мебели, семейни традиции и висок социален статус. Създава чувство за надеждност, сигурност, с една дума: „Домът е моята крепост.“ Идеален за дневни, библиотеки, класни стаи, но в комбинация с леки нюанси, които ще смекчат активността на кафявото.

Праскова е чудесен основен цвят за интериор, който може да бъде допълнен с други нюанси. Създава лятно настроение, приспособява се към позитивното и помага за поддържане на добро настроение. Интензивният цвят на праскова е добър за спалнята, тъй като освежава и помага и ободрява сутрин.

Топли оттенъци (портокал, пясък, злато, праскова, бледо розово), които са свързани с огъня в огнището и топлината, традиционно се считат за най-уютните нюанси.

Предлагаме ви да стартирате вашия проект с: Извозване на мебели в Столична община и селата около града.