Какво да направим със старите мебели

Какво да направим със старите мебели

Ремонтът в къщата често е придружен от желанието да се украсяват новите интериори с нови неща. Това желание повдига редица въпроси, една от които е: какво да правим със старите мебели? След това ще ви предложим няколко опции и ще трябва само да изберете правилния вариант.

Мнозина, без дори да мислят за това, набират телефонния номер на познатите товарачи и щастливо се отърват от доста овехтелите столове, кресла и шкафове, освобождавайки място в апартамента и в душата за нови усещания.

Каква е съдбата на старите мебели?

Отчасти защото дори не им хрумва да дадат втори живот на старите мебели. Ако и вие сега сте изправени пред дилемата какво да правите със старите мебели, предлагаме ви да посетите чистачи.com. Те ще дадат най-ценните съвети и идеи, как да процедирате:

За онези, чиято душа е разкъсана между свежи емоции и предишни приятни преживявания, свързани с предмети от антични мебели, има чудесна възможност – реставрация. Може, разбира се, да поверите този бизнес на специалисти, но в повечето случаи може да почистите старата боя, леко да изшкурите и с лепило да възстановите някои части.

Ако вие, като страстен италианец в навечерието на Нова година, сте водени от желанието да изхвърлите старите мебели през прозореца, тогава можем да предложим по-малко радикални начини да умилостивим Вашия страст. Дайте ги на социални организации, като например сиропиталище. Предложете целия комплект или отделни предмети за някои близки роднини. Повярвайте, дори не е нужно да харчите пари за хамали, които да го носят на ръцете си.

Може, дори да спечелите малко за това, ако публикувате обяви за продажба във входа по стълбището, на автобусната спирка, в безплатен вестник или в съответната рубрика на тематичните сайтове. Особено тази оферта може да бъде интересна за агенции за недвижими имоти и частни брокери, които отдават под наем жилищни или търговски недвижими имоти под наем, тъй като стаите с мебели, дори и да не са нови, определено ще могат да се наемат по-скъпо.

Ако сте взели крайно решение да се отървете от всичко излишно, то от полза ще са ви услугите на фирми в почистване на мазета и тавани. Те събират всичко старо и излишно, товарят на камиони и извозват на депо. С тяхна помощ ще имате не една, а няколко грижи по-малко. И, дори тук има възможност да покажете въображение и да направите изключителни рафтове, маси и други интериорни елементи от детайлите на старата мебел със собствените си ръце. Може да организирате оригинален и уютен вътрешен двор, на който да завидят дори съседите.

Надявам се, че вече знаете какво да правите със старите мебели?!