Преместване и транспорт на гардероби и секции

Преместване и транспорт на гардероби и секции

Подготовка на мебели за транспорт е работа на екип хамали чистота.com.

Мебелите са това, с което един човек не може да се справи само в живота, особено ако от такива изобилства. Те присъстват навсякъде: у дома, на работа и в ресторанти, където има хора, определено ще намерите поне един стол дори в най-изоставената къща.

Шкафове и столове, мека мебел и легла ни придружават през живота. Ако планираме да се преместим, в повечето случаи приемаме мебелите с нас и затова винаги ще се сблъскваме с въпроса за транспортирането им. Почти всеки от нас поне веднъж се сблъсква с проблеми за транспортиране на гардероб, маса, диван или други мебели от интериора, транспортира, някой неща от ​​друг апартамент или офис, някой взема нови, а други просто изхвърля.

Ако се е налагало да се справите с този проблем, тогава вероятно знаете какъв труден и сложен процес е, и че трябва да го приемате сериозно и внимателно, защото по време на този процес е лесно да повредите мебелите, а щетите могат да бъдат много големи.

Ако все още не сте се сблъскали с такава задача, тогава всичко е пред вас, а количеството на вашите усилия, време и пари зависи от това колко добре се подготвяте за това действие.

Всеки ден се увеличава броят на тези, които предпочитат да поръчват превоз на мебели в специализирани фирми. Като правило, за този тип услуга, собственикът на мебелите може да забрави всички проблеми, свързани с опаковането, разглобяването, транспортирането на шкафа, спалнята и др. Професионалните работници на Чистота.com ще извършат цялата необходима работа и ще трябва само да се наслаждавате на работата на другите. Но естествено, тази услуга не е евтина.

В случай, че нямате достатъчно средства, за да поръчате цялата гама от услуги по транспортиране на мебели или искате да спестите пари, може да подготвите мебелите и сами – разглобяване и опаковане, също важат тук. Най-важното е всичко правилно да бъде организирано.

Вижте за цени по почистване на мазета в София. По тези места, всички складираме най-много изоставени мебели.

Преди да започнете да разглобявате мебелите, уверете се, че това е необходимо. Старият шкаф, например, не може да се сглобява отново след транспортиране.

Също така не трябва да разглобявате нощните шкафчета с тоалетка. Те лесно могат да издържат на транспортирането и да се сглобяват, като най-важното е да ги опаковате правилно. Ако планирате да поръчате товаро-разтоварните работи и камион в специална фирма, тогава попитайте мениджърите какъв вид мебели ще им бъде по-удобно да транспортират.

Някои организации, имат автомобили от типа на ван. В тях е по-добре да са разглобени мебелите;

Ако е необходимо демонтирайте, продължете с разглобяването. Не забравяйте да отбележите коя част, от къде свалена. Ако това не е направено, след транспортиране на мебелите ще е трудно да върнете всичко по местата.

Всички винтове, болтове и други скрепителни елементи трябва да се сгънат в торби, ако е възможно, да се залепят към елементите на мебелите, за които са предназначени;

Опаковка на мебелите, може да се направи от стреч фолио, хартия, картон, лента, филм въздушен мехур;

Не забравяйте, че мека мебел също изисква специален подход по време на транспортиране. Така, например, на разгъваем диван преди транспортиране е необходимо да се премахнат страничните части, подлакътници, и разтегателната част. Той може да е разглобен на три части. Ако креслата и дивана са лесно замърсени, или се страхувате, че тапицерията може да се повреди, тогава няма да е излишно да ги затегнете с филм;

Ако мебелите са от кожа, добре е да знаете, че кожата се страхува от студ, така че когато пренасяте в зимата, най-добре е да е покрита с одеяло;

Ако трябва да транспортирате старинни мебели, бъдете много внимателни. Повреждане на антики може да ви струва скъпо;

По време на товаро-разтоварни операции, бъдете много внимателни. Понякога размерите на коридорите за достъп не са предназначени за свободно движение на определени видове мебели;

Специалистите често използват закрепващи колани, разположени по стените на каросерията на камиона.

По този начин, следвайки тези прости съвети, може лесно да се опитате сами да транспортирате мебелите, но не забравяйте, че всичко невинаги е перфектно и дори експертите не могат напълно да премахнат риска от повреда.

Ако гардероб или друга мебел е „унищожена” и се нуждаете от специализирана фирма, организацията ще транспортира до депо. Не се колебайте да се обадите и да попитате за индивидуални оферти.