Избор на столове за дома – мебели не само за сядане

Столът не е само мебел за седене. Той е част от цялостния интериор на дома.

Какво е специално в избора на тази мебел? Има ли наистина някакви тънкости тук? Разбира се, че има!

С любезното съдействие на момчетата от чистота.com, ви предлагаме да научите:

Столовете са много важен компонент на всеки декор. Представете си апартамент без тях. Да, можете да седнете на дивана и на леглото, но на пода едва ли ще се чувствате много удобно. И все пак, ако искате да седнете на стол, но не какъв да е, то трябва да изберете добър стол.

Какво да търсите при избора?

  1. Дизайн. Интериорът на стаята може да искри по нов начин, ако правилно, хармонично изберете столовете. Разбира се може да се получи и обратно, можете значително да обезобразите дизайна на кухнята, хола или друго помещение, ако тези елементи са избрани, без да се взема предвид общата концепция. Често много от нас, стремейки се да създадат спокойна, уютна, приятна атмосфера у дома, проектират всичко в ярки, неактивни цветове. Това е прекрасно, защото е възможно да зададете ярки акценти с помощта на интересни, необичайни, контрастни столове.
  2. Удобство. В кухнята обикновено прекарваме много време, така въпросът за удобството остава много важен. Избирайки стол, препоръчително е да може да седнете на него, да оцените мекотата, стабилността, комфорта. Не трябва да изпитвате никакъв дискомфорт, защото често ще използвате тази мебел.
  3. Сила. Седалките са активно експлоатирани елементи от околната среда, което означава, че се изискват специални изисквания към износоустойчивостта. Най-често използваните материали в производството им са дърво, метал, пластмаса. Някои модели могат да бъдат направени изцяло от тези материали, други могат да имат мека облегалка и седалка, покрити с кожа, велур, жакард. Може да изберете вносни и мебели – кухни , маси, столове, както и различни шкафове за мебели в нашата компания.

Разбира се преди да пристъпите към внасянето на новите мебели ще е правилно да сте помислили за всички стари мебели. Това може да стане лесно с извозване на стари мебели в София област.

  1. Лекота. Столът е подвижен елемент на мебелите, така че е препоръчително теглото му да не е твърде голямо. Особено силен в комбинация с леки продукти, върху метални рамки. Продуктите, направени от естествено дърво, са тежки, но стабилни.
  2. Цена. Разбира се, никой не иска да преплаща, затова трябва да обърнете внимание на мебели – кухни, дневни и спални комплекти, столове и маси. Мебелите на световните производители са с високо качество, разнообразието от предлагани модели, както и оптималното съотношение цена-качество.