Кога да потеглим към Исландия

Кой е най-добрият сезон за екскурзия Исландия? Какви дрехи да носим в куфара? Или какво е най-лошото нещо, което може да ни се случи в Исландия? Това са няколко въпроса, които всеки турист си задава, докато планира поредното си пътуване. Въпреки това, без значение кой сезон изберете, определено ще харесате Исландия!

За зимен сезон в Исландия обикновено се счита времето от месец септември до април, включително есента, а от април до май е пролетният сезон. Можете да очаквате чисти пътища и сравнително минимални снеговалежи през пролетта, в сравнение със зимата. Въпреки това, Исландия е непредсказуема, вероятно ще преживеете зимен и летен сезон в един ден. Така че, докато пътувате до Исландия, трябва да сте подготвени за всякакви климатични условия. Ето няколко препоръки, които бихме искали да направим, за това какви дрехи и неща трябва да носите със себе си по време на зимните и пролетните пътувания в Исландия.

Водоустойчиво зимно яке

Изолирано, водоустойчиво и ветроустойчиво яке е това, с което трябва да се запасите, щом ще пътувате до тази страна. Няма значение каква е дебелината, но определено ще ви трябва.

Термично бельо

Това може да звучи смешно, но е истински спасител в студа.

Термо колба

Купете колба, за да отпивате от гореща вода или кафе, докато каравате или пътувате, за да не купувате скъпи термоси в Исландия.

Водоустойчиви панталони

Имате нужда от тях, докато пътувате със снегоход и чакате Северното сияние.

Водоустойчиви туристически обувки

Можете да намерите дори модни женски или мъжки водоустойчиви ботуши. Те са полезни при ходене по лед.

Вълнени чорапи

Носете ги под водонепроницаемите си ботуши, за да ви е топло през цялото пътуване. Вие наистина ще се нуждаете от тях, докато сте на къмпинг на открито.

Устойчива на атмосферни влияния камера и външна батерия Ако сте ентусиаст, тогава ще се нуждаят от камера, която няма да откаже да работи, когато времето се промени. Ще искате да уловите магическия и мистичния природен феномен на Исландия.

Овлажнител, ръкавици, шалове и зимни шапки също са задължителни.