Нека да поговорим за хоризонталните щори

Ако сте решили да добавите към обзавеждането на вашия дом или офис хоризонтални щори, това е много добър избор, защото те имат куп привилегии. Този тип щори освен, че са много красиви и дори има поли, наподобяващи техния външен вид, са и много добри защитници от слънчевата светлина. При избора им трябва добре да помислите за типа прозорец, който искате да екипирате, защото макар и това да са едни от най-купуваните щори, те не се връзват на всеки прозорец. Можете освен на прозорец да поставите тези изделия на плъзгаща врата, ако имате такава.

Един от плюсовете на хоризонталните щори е, че се отварят и затварят лесно и без много усилия. Добре е при слагането на този топ изделия да съобразите посоката на слънцето. Най-правилното решение е да ги поставите на прозорец, който е обърнат на север или юг. Това е свързано с ъгъла, под който ще влиза светлината в помещението. Правилно поставените изделия могат да накарат светлината да е нагоре, надолу, да я блокират или да ѝ позволят да влезне.

Ако имате притеснения относно това, че сте несигурни как се работи с тях или сте непохватни и ви е страх да не ги счупите, най-правилното решение за вас наистина са хоризонталните щори, защото те изключително лесно и за секунди се отварят и затварят. Поддръжката им може да е малко трудна, но не се налага да ги почиствате често. Просто трябва първо да ги забършете от едната страна и след това, с помощта на механизма им, да ги обърнете и почистите и от другата им страна. Понеже този тип изделия са изключително популярни и имат традиционен вид, потребителите бързо се ориентират как да ги използват. Материалите, от които са направени хоризонталните щори, са леки и това ги прави лесни за пренасяне, за поставяне и за сваляне от малки и големи.

А да не говорим, че вече можете да имате изделие от този тип, което е направено от истинско дърво. Така ще внесете естественото присъствие на живо дърво в атмосферата. Независимо от това дали искате скъпи или достъпни изделия, средни или с висок клас, правилния компромисен избор, който винаги ще стои в златната среда, са хоризонталните щори.