Кога се налага саниране на апартамент?

Ако усетите, че харчите прекалено много за ток и парно, то значи апартаментът Ви не функционира правилно. Да, сметките за топлинна и електрическа енергия, могат да бъдат редуцирани, ако платите за качествено саниране на апартамента ви. За целта, е  нужно да наемете майстори, които да положат вътрешна и външна топлоизолация за дадения обект.

В наши дни има не една или две бригади от специалисти и алпинисти предлагащи висококачествен монтаж на топлоизолация в град София, а и други точки на България. За вас е важно да откриете подходящ изпълнител, който да предложи богат набор от материали, обучени изпълнители и добра цена. По този начин ще успеете да се поздравите с успех.

Колко ще Ви струва саниране на апартамента?

Това е въпрос, който изисква по-задълбочен отговор. Цената за монтаж на външна топлоизолация се определя въз основа на квадратурата на обекта, материалите и тарифата на избраната фирма. По-евтино ще Ви излезе, ако изберете класически стиропор за изолацията, но ако търсите нещо по-добро и издръжливо е добре да използвате неопор или каменна вата.

В зависимост от материала, който ще бъде използван и големината на апартамента ще се определи и крайната цена. Тук обаче не Ви съветваме да се замисляте за парите, защото топлоизолацията се прави, с цел да икономисате пари от отоплението и електричеството.

Що се касае до избора фирма, то тази задача също не е лесна. По кварталите в София има много бригади, които предлагат изграждане на изолация, но повярвайте, че не всички от тях са специалисти. Съветът ни е да търсите сериозни майстори, и да страните от невръстните хлапета, които си позволяват да се катерят по блоковете, за да слагат стиропор по балконите.

Защо ми е нужна топлоизолация?

Преди време саниране на апартамент не значеше топлоизолация. Сега обаче тази дума претърпя някои промени и в повечето случаи фирмите за саниране целят именно монтаж на фасадна топлоизолация. Последната Ви е нужна, понеже топлинната енергия напуска през тънките стени и по този начин харчите много за ток и парно.

Изолацията е най-важния елемент, за да увеличите коефициента на енергийната ефективност. Такива са фактите, така че само от Вас зависи, дали ще инвестирате в такъв вид ремонт. Направете нещо добро за себе си и семейството си избирайки саниране на апартамент.