Как да направим красив ремонт в стария коридор

Понякога любимият ви апартамент става не толкова уютен. Интериорът е скучен, тапетът избледнява, мебелите губят първоначалния си блясък.

Това е особено забележимо в коридора, който служи като буфер между вашето уютно гнездо и атмосферата на улицата. В такива моменти най-доброто решение би било да подновите антрето, да го напълните със свежест и комфорт.

Ето, защо, в тази статия избрахме да поговорим за:

значението на цвета и осветлението;

Какви мебели е по-добре да изберете;

Полезни съвети за коридора

Входното антре е лицето на апартамента. Мнозина са склонни да не придават голямо значение на него, тъй като се счита за нежилищна стая. Ремонтът в коридора вероятно е направен последен, защото винаги има много уличен прах, мръсни обувки и следи от него. Докато човек е посрещнат от дрехи, първото впечатление за апартамента се формира в коридора. Нашата задача е да убедим във важността от декорирането на коридора и да дадем няколко съвета как да направите стаята светла и удобна.

Лек и просторен

Актуализирайте първо стените. Това може да бъде свежа боя или нов тапет, просто не забравяйте, че за залата е по-добре да изберете опции, които позволяват мокро почистване.

Обикновено в тази стая няма прозорци, така че лека декорация би била добро решение. Светлите и пастелни нюанси изпълват стаята с лекота, свежест и простор. Белите стени ще оставят въображението да се развихри. Освен това не е толкова лесно замърсена, колкото изглежда на пръв поглед. Кремовите нюанси изпълват коридора с топлина, правят го по-удобен.

Цветни акценти

За да направите коридора по-интересен, може да играете с ярки цветове. Това може да са акценти в дизайна на стени или контрастни елементи на декора. Сочните цветове които никога не изглеждат скучни, а в тандем с бяло или бежово не претоварвайте пространството, изглеждайте модерно и добавете динамика в интериора. Като акцент може да има: контрастни ивици по стените, плакати, колажи, снимки в рамки и дори собствените дрехи – шапки, чадъри, шалове.

Материали

Входното антре се нуждае от износоустойчиви довършителни материали. Вече казахме за тапетите – те не трябва да се страхуват от влага, следователно не разглеждаме веднага опциите за хартия, корк и нетъкан текстил. Само винилови тапети са доста издръжливи и устойчиви на повреди и влага.

Боята също трябва да има оптималния състав, така че стените да се мият. Миещите се включват акрилни и латексни бои. Те са безопасни, лесни за използване и имат отлични показатели.

Настилката в коридора също трябва да бъде много практична. В тази връзка плочките или порцелановите плочки ще бъдат отлично решение. Те се почистват лесно и са устойчиви на влага и абразия. Плочката обаче се счита за опасна. Безопасна алтернатива е линолеумът.

Светлината

Както във всяка стая, в коридора трябва да се обмислят няколко източника на светлина. Това е общата светлина до огледалото. Основното осветление обаче не трябва да бъде представено от полилей. Ще бъде много по-удобно да поставите прожектори или LED-осветление около огледалото. Топлата светлина, която изпълва всеки ъгъл на стаята, е ключът към комфорта.

Мебели за коридор

Просто кажете, че претрупването на входа няма да угоди на никого. Трябва да се опитате да комбинирате компактност и функционалност. Малка елегантна стена е подходяща за двойка, но за семейство е по-добре да купите модулно антре, където ще има просторен гардероб. Между другото, огледалната врата ще позволи визуално да разширите стаята.

Като цяло огледалото е необходим атрибут за коридор. Преди да отидете на работа или да посетите, няма да е излишно да се вгледате в себе си и да се уверите, че гледате на 100. Друго важно нещо е пуф или банкет. Това е не само място за отдих, но и допълнителна система за съхранение.

Полезни съвети

Експертите смятат, че задължителните елементи на коридора са просторен шкаф, стойка за обувки, огледало и пуф. Ако кутията за обувки има седалка, това ви спестява място за допълнително съхранение.

Ако размерът на вашия апартамент позволява да отделите гардероба, направете го. Много по-удобно е да съхранявате нещата и антрето ви няма да е претрупано.

Когато подреждате мебели, не забравяйте, че нищо не създава пречки за движението.

Кажете не на масивните мебели за шкафове, дори ако е много красиво. За съжаление тя „изяжда“ жизненото пространство.

Внимавайте, когато използвате различни модели. Когато декорирате коридора, е по-добре да избягвате използването на контрастни шарки.

Съветваме ви да погледнете в каталога ни chistachi.bg и да потърсите стоки за коридора на добри цени.