Враговете на кухненските мебели

Модерният пазар на мебели е в състояние да задоволи вкуса и на най-взискателния клиент. Нищо чудно, че кухненските комплекти днес са с голямо търсене.

Не всички обаче помнят, че кухнята е не само територия на комфорт и вкусна храна, но и място на повишена опасност. Дори продължителността на експлоатационния живот на кухненските мебели, директно зависи от тяхната работа. Затова не бъдете мързеливи при покупката  на мебели, запознайте се с правилата за използването им и услугите на Майстори.Ком.

Какво да направите, за да запазите мебелите за по-дълго?

Собствениците на жилищни апартаменти обръщат значително внимание не само на външния интериорен дизайн на кухнята, но и на обзавеждането. Спазвайки няколко прости правила, може да поддържате всички елементи на мебели в перфектно състояние в продължение на много години. Ето какво да направите:

Първо, не трябва да се допуска пряка слънчева светлина, върху фасадата на кухненския комплект. В най-добрия случай неспазването на това правило ще доведе до промяна в цветовия тон на материала на определени места, в противен случай до намаляване на хроматичните характеристики на слушалката. И въпреки, че съвременните кухни са известни със своята издръжливост и използването на екологично чисти материали, то пряката слънчева светлина е противопоказана за тях.

Второ, резките промени в температурата (топлина – студ или студ – топлина) могат значително да повредят продукта или отделните му части. Трябва да се има предвид, че кухненските мебели не трябва да бъдат разположени по-близо от 1 метър от отоплителните устройства. Не може да поставите горещи ястия на плота, без да използвате специална стойка. Излъчването от микровълнова фурна и мощното осветление също са вредни за кухненския материал.

Трето, препоръчителната относителна влажност в кухнята не може да бъде надвишена (тя трябва да бъде не повече от 60–70%). Не може да „поливате обилно“ слушалката си, избягвайки, както висока, така и ниска влажност.

Кухнята е стая, която повече от всяка друга изисква постоянна вентилация. И това е не само заради микроклимата в закрити помещения, но и с цел премахване на различни миризми, които не могат да бъдат отхвърлени в тази част на апартамента.

Необходимо е също така да се използват кухненски мебели изключително по предназначение, тогава могат да се избегнат такива неприятности като ускорено увреждане на боядисването или деформация на мебелните елементи. Спазвайки всички тези прости правила, може да запазите кухнята си в продължение на много години. Всичко това ще спести значителни пари. Когато тя вече се е раздала на дълги години вярна служба, не се колебайте да наемете Майстори.Ком за нейното извозване.