Детски фън шуй – безопасност и дизайн

Децата се нуждаят от постоянна грижа и подкрепа. Те обичат да чувстват вниманието на възрастните, но искат да бъдат независими, да имат лично пространство.

Дълго време детската стая ще бъде специален свят за дете: място за игри и забавления, учене и почивка. Ето защо е много важно правилно да организирате пространството на вашето дете. Това може да стане лесно с сметовоз.ком.

И ще се промени, като се вземат предвид неговите интереси и нужди в различни периоди от живота.

На първо място, детската стая трябва да бъде удобна за основния си наемател – детето. Тя трябва да има много свободно пространство, светлина и въздух. На какво друго, според фън шуй, трябва да се обърне внимание?

Безопасност.

Дизайн.

Нека разгледаме тези параметри отделно.

безопасност

Според философията на Фън Шуй всички опасни остри предмети се съхраняват най-добре на специални места, така че да не излъчват отрицателна енергия. Това не само предпазва детето от вредните ефекти, но е и ключов критерий в подредбата на стаята.

дизайн

Децата обичат всичко ярко и цветно, по своята природа са активни и мобилни. Във Фън Шуй всичко активно се подчинява на енергията на Ян, за разлика от пасивния Ин. Ето защо дизайнът на детската стая е най-добре направен в „Ян“, но не изморителни тонове: оранжево, бежово, синьо и сиво. Ярки плакати могат да бъдат окачени на стените, цветни кутии могат да бъдат поставени на пода за различни нужди.

Особено внимание трябва да се обърне на подредбата на мебелите и по-специално на леглото. Сънят на детето, зависи от местоположението му в стаята. Експертите по Фън Шуй съветват да не купувате двуетажни легла, а също и да не комбинирате място за спане и мястото за учене. Струва си да се внимава, че над леглото няма рафтове и други

шарнирни предмети. Това инхибира развитието на детето. Мебелите за детска стая трябва да бъдат изработени от естествени материали – твърд бор, дъб или елша.

Плътен бор. Евтин материал, който ви позволява да фантазирате над дизайна на детските мебели. Изглежда красиво и естествено, излъчва топлина, успокоява, вдъхновява ярките мисли. В резултат на мекото дърво такива мебели могат да се износят по-бързо течение на времето. Това се дължи и на факта, че децата обичат да тестват здравината им!

Дъб – силните, красиви мебели обаче, ако се злоупотребяват, това може да създаде ефекта на масивност и задръствания. Поставете го в детската стая трябва да бъде внимателен, умело да се комбинира с други интериорни детайли. Придава сила и самоувереност. Отличителна черта е високата цена.

Елша – чудесен вариант за дърво за детска стая. Лека, топла, устойчива на повреди елша е отлично решение. Друг плюс е оптималното съотношение цена и качество.