Как да създадете кухня в стил прованс

В света на дизайнерската мода, стилът на Прованс набира все по-голяма популярност. Това се дължи на простотата и комфорта на такъв план. В същото време кухненските мебели в подобен стил не трябва да бъдат скъпи.

Точно обратното, истинският Прованс се характеризира с известна небрежност, леко докосване на времето, което се изразява в присъствието на пукнатини и имитация на леки ожулвания. Така днес, ще разберем подробно как да създадем кухня в стила на Прованс. За всякакви заявки по изхвърляне на старите мебели и извозване на боклуци след строителна дейност, търсете на адрес: ИЗВОЗВА.КОМ.

За да създадете уютна кухня, ще ви е необходим мебелен комплект, изработен в преобладаващите светли цветове. Желателно е също чекмеджетата, рафтовете, шкафовете за съдове да са отворени. Разрешени са решетъчни фасади. Именно на тези отворени рафтове и чекмеджетата се показват чинии, чаши, тигани и тенджери. Тук може също да поставите поставка за салфетки, вази и чаши, украсени с флорален модел или скици от селския живот.

Кухнята в стил Прованс трябва да изобилства от зелени нюанси. Ето защо, не спестявайте бижута под формата на ярки саксии с изящни цъфтящи растения. Те могат да бъдат поставени, както на прозорци, рамкирани с шарени завеси, така и в плетени саксии за цветя и плетени кошници.

За да подчертаете френския провинциален интериор, може да окачите клони от сушени билки, пакети от гъби и лук в цялата кухня. Ако не харесвате ароматите на естествени зеленчуци и подправки, тогава купете изкуствени аксесоари. Важен атрибут на стила Прованс е фигурата на петел. Това е един вид символът на Франция. Следователно керамична или дървена резбована фигурка ще се превърне в истинска декорация на кухнята.

Важен фактор при избора на мебели за кухнята е обковът. За да подчертаете провинциалния стил на интериорния дизайн, обърнете внимание на месинговите и медни дръжки и куки за шкафове. Кованите тела и полилей с ажурна абажур могат да бъдат чудесно допълнение. За вечерно хранене. Такива ще ви бъдат полезни обемно ароматизирани свещи. Миризмата на алпийски ливади, лавандулови полета са и най-подходящите аромати.

Ако е възможно да промените отворите на прозорците, тогава за истинска кухня в стила на Прованс са характерни големи квадратни прозорци или прозорци от пода до тавана със заоблена рамка. Често горната им част е украсена с витражи или художествена живопис.

Не се страхувайте, когато създавате стил на Прованс, ориентиран към собствените чувства на комфорт и топлина. В крайна сметка, основното в кухнята е да я направите удобна за всички членове на семейството.