Откъде идва прахът

За всички нас ситуацията отдавна ни е позната, когато поставяме нещата в ред, измиваме и разтриваме всичко, заместваме и гладим, поместваме и измиваме, надеждата винаги пълзи в дълбините на душите ни, че този път домът ни ще продължи поне седмица, без почистване.

Уви, какво се случва буквално след три дни? Отново прахът вече се вижда по мебелите, первазите на прозореца, рамките за картини, цветните листа, стоящи на первазите на прозореца и върху комбинираната кожа на дивана. Откъде идва? Вие живеете над средния етаж, има много дървета наоколо и далечна магистрала.

Кой оставя този непоносим прах? Откъде идва този микроскопичен нетопящ се сняг, който може да причини алергичен ринит?

За да разберете откъде идва прахът, просто се нуждаете от малко наблюдение и свободно време, което на нас, жените, силно липсва. Но ако седнете на мек диван и помислите внимателно, върху този въпрос, тогава в крайна сметка всяка жена сама ще си даде отговор на този въпрос.

Възможни причини за прах

Прахът винаги е бил и ще бъде. И колкото и да го премахнете, той пак ще се появи. Това е постоянният ни „съквартирант“. Ако не искате прах, премахнете целия живот от нашата планета, изпомпвайте вода, изравнете планини със земята, разпръснете парчета облаци из галактики и просто разрушете Земята. И все още космическият прах ще остане.

Прахът попада в домовете ни главно, чрез нас. Ние сме първите, които го въвеждаме върху себе си и в себе си. Нашите дрехи, коса, кожа, обувки – всичко съдържа микрочастици, които, идвайки с нас вкъщи, падат от дрехи, домакински и работни предмети, отделни предмети от гардероба и просто неща.

Кератинизираният епидермис, или по-просто казано, ексфолиращата кожа редовно „пада” от нас на пода, мебели, дрехи. Частици от почвата влизат в къщата ни с обувки, а вятърът се опитва да изсуши повърхността на земята, да повдигне микро-прах на почвата и да ги внесе в стаите ни, чрез прозоречни листа и отворени прозорци.

Колкото и плътно да е затворен апартаментът и колкото и внимателно да го почиствате, преди да заминете за такава дългоочаквана ваканция, когато пристигнете, въздухът в апартамента ви ще бъде кристално чист, но прахът ще се разнесе равномерно по всички повърхности. Защото докато опаковахте и си тръгвахте, с движенията си издигнахте милиони частици, които успяха да се установят правилно едва след завръщането ви.

Ето, защо след Кърти чисти извозва Пловдив, демонтаж и рязане. Остава необходимостта от едно голямо почистване. Такова може да направите като наемете екипите на Фатуран Ерджан.