Тол системата в България – работи на пълни обороти

Пътна тол система

Нека се върнем малко назад и да проследим какво беше мнението за тол системата преди известно време.

Тол системата премина през изключително големи перипетии, които предрешиха нейното закъсняло влизане в сила преди близо повече от месец. Тогава, тя бе един от най-нашумелите проблеми в България, но заради трайното настаняване на коронавирус в България и огромната заболеваемост, тол системата разбираемо остана на доста  по-заден план.

Тогава, когато най-сетне всичко създаваше вид, че е дошло на мястото си, рязко нещата тръгнаха назад. Европа започна да гори под властта на невидим враг, а много хора загубиха живота си заради пратената болест.

Променят ли се нещата, касаещи работата на тол системата?

От TollPass.bg уверяват, че от влизането в сила на системата (01.03.20220 година.) до днес, тя не е спирала да набира скорост. Това трябва да послужи като успокоение за всички собственици на превозващи фирми.

Договори продължават да се сключват в онлайн обстановка, дистанционно, без жив контакт, което позволява едновременно спазване на всички мерки, взети от Националния оперативен щаб. Същевременно извършване на различни важни процеси в подобен режим осигурява и непрекъснатата работа на системата още в такъв ранен период на нейния живот в България.

Също така, трябва да са информирани всички специалисти в сферата на транспорта, които ежедневно осъществяват превоз на доставки и пътници, че заявките на бордови устройства не е спряло. По повод пандемията обаче, са възможни доставките на бордови устройства чрез куриер да имат известно забавяне.

Какво е нивото на поддръжка към този момент?

Извършват се задължителните за такъв тип системи периодични софтуерни оптимизации, които подпомагат правилната работа на тол системата. От TollPass.bg са категорични, че се работи и по усъвършенстването и разработката на нови функции, които в един момент ще осигурят по-лесен и интуитивен потребителски интерфейс на платформата.

Това касае всички хора, които са гласували своето доверие и очакват светът за младата система да не спре заедно с всичко останало, засегнато от коронавирус пандемията. Април ще е решаващ период, през който ще текат голям брой оптимизации, за които се спомена по-рано и това ще има своето отражение.

Потребителите, които са част от мрежата са известени за това, че са възможни отложени отразявания на ползването на платената пътна мрежа, но това няма да бъде санкционирано при никакви обстоятелства.

В заключение

Тол системата е готова и не е в роля на догонваща спрямо пандемията. Сериозните ограничителни мерки изненадаха българското население и властимащите, но това не означава в никакъв случай отпускане на мерките на пътищата.

Системата работи напълно изправно, като всичко опира до време да се достигне пълният капацитет на дейност. Разгарът на пътуванията тепърва предстои, а контролът по пътищата за платено ползване се упражнява съвсем ефективно.