Най-добрите места за закупуване на ски имоти в Европа

Ски имоти в Европа

Много от вас сега започват да гледат към бъдещето по отношение на пътуванията и закупуването на имоти в чужбина, като Европа все още е ключова дестинация за любителите на ски. Вземането на решение за най-добрите места за закупуване на ски апартамент, къща или хижа в Европа винаги е предизвикателство, тъй като има толкова много невероятни места, където да пуснете корени, за да сте сигурни, че ще изживеете най-доброто от ски сезона.

Закупуване на ски имот в Европа

Франция

Ако мислите, че Франция може да е мястото за вас, не можете да сбъркате с имоти около ски курорта Les Arcs La Plagne ; с кабинков лифт, свързващ двата курорта Les Arcsand La Plagne, ще можете лесно да изследвате и да се насладите на известната зона Paradiski. La Plagne център винаги е популярен избор; въпреки това очаквайте, че да трябва да действате бързо, когато правите оферта за имоти в района, тъй като те са изключително популярни и се продават много бързо през цялата година.

Италия

Друга популярна област е Червиния в Италия; с огромния си терен, простиращ се през масива Матерхорн, районът е популярен поради факта, че е малко вероятно да се наложи да повтаряте ски писта цял ден, поради големия размер на курорта. Имотът в района на Червиния всъщност е сравнително разумна инвестиция, защото е парично сравним с по-богатите райони на Обединеното кралство, които, поради добавянето на невероятни ски околности, често могат да бъдат изненада за потенциални инвеститори, които не могат да повярват, че могат да направят закупуване на имот на такава разумна цена.

Австрия

St.Anton of Austria е едно от най-популярните и често посещавани ски места в света, поради изключителната си красота и редовните снеговалежи, които създават идеални условия за ски. Апартамент, къща или хижа в района е изненадващо достъпно дори за тези с по-нисък бюджет, като цените за апартамент в района започват от около €215 000, което го прави идеалното място за инвестиране или като купувач на ваканционно жилище за първи път, или за тези, които искат да го добавят към тяхното портфолио от имоти.

Швейцария

Цермат в Швейцария е може би едно от най-желаните места в света за закупуване на ски имот; неговата живописна обстановка като кутия с бял шоколад наистина съживява „ски мечтата“. Идеално за прекарване на Коледа и зимните месеци, сгушени в най-високите върхове на Алпите, намирането на имот за закупуване тук ще се почувства като злато попадение! Въпреки това, имайте предвид, че само тези, които са настоящи жители на Швейцария, могат да купуват имоти в района на Цермат, като чужденците са изключени от закупуването на апартаменти и къщи в района.

Къща / хижа добра инвестиция ли е? А апартамент?

След като сте избрали идеалното местоположение, за да инвестирате във ваканционен дом, важно е да обмислите стила на дома, който искате да закупите, за да сте сигурни, че ще запазите домашния си комфорт, но и за да сте сигурни, че потенциално можете да направите печалба от имота, когато дойде моментът да го продадете.

Въпреки че къщите / хижите могат да бъдат по-скъпи поради факта, че често са по-големи и по-луксозни от обикновен апартамент и е малко вероятно да ви осигурят огромна възвръщаемост на инвестицията, също така е малко вероятно да ви загубят пари, просто поради на факта, че винаги се търсят и като цяло това търсене не е намаляло в най-популярните ски курорти през последните пет години; това би трябвало да даде известна увереност на вас купувачите, когато правите своя избор.

Независимо дали става дума за апартамент, къща или хижа, ако имотът е закупен в популярен ски курорт, тогава те почти винаги ще бъдат желани от бъдещите купувачи, когато решите да продавате. Нашата препоръка е да се придържате към по-малки имоти, тъй като е по-вероятно те да осигурят по-голяма възвръщаемост на инвестицията, отколкото по-големите, по-ексклузивни имоти на пазара.