Значението на местните прегледи

Значението на местните прегледи

Ако някога сте търсили в Yelp местен ресторант, за да опитате, или сте проверили оценка на театър в Google, преди да купите билети за представление, вие оценявате приноса на хора, които имат пряка представа за това, което искате или имате нужда. Но дали местните отзиви имат значение, когато става въпрос за вашето SEO класиране?

Онлайн прегледи

Преди няколко години подписването в книгата за гости на компания беше начин да оставите своите положителни — или отрицателни — отзиви за собственика и бъдещите гости. В дигиталната ера обаче онлайн рецензиите са станали по-критични от всякога при определянето на мнението на хората за вашия бизнес.

Интересуват ли се търсачките какво пишат хората във вашия онлайн преглед? Както се оказа, да. SEO оптимизацията или оптимизацията за търсачки е начинът на Google да класира вашия уебсайт сред всички останали сайтове от този вид в интернет. Колкото по-високо е вашето класиране, толкова по-близо до горната част на страницата ще се показвате, когато хората търсят подходящи ключови думи. Най-добрият бар в София. Озеленители в Пловдив. Ако искате да успеете, трябва да играете по правилата на Google.

Местните отзиви оказват влияние върху вашата SEO оптимизация, защото Google осъзнава, че по-голямата част от онлайн отзивите идват от реални хора. Колкото повече хора говорят за вас и вашата компания, толкова по-добро класиране можете да получите от Google.

Как да получите по-добри онлайн отзиви – мнение на 5ttree.com

Най-добрият начин да получите автентични местни отзиви от вашите клиенти е да общувате с тях по смислени начини. Въпреки че звучи клиширано, да се свържете с вашите клиенти и да попитате тяхното мнение е прост, но обикновено ефективен начин да ги насърчите да ви кажат какво мислят.

Само помнете: Не всички отзиви са добри. Бъдете готови за градивна критика и дори за пристъпи на негативизъм. Изследванията показват, че оценките и отзивите са най-важните неща, които хората вземат предвид, когато избират между местни фирми. Ако получите лош отзив, не го пренебрегвайте! Протегнете ръка и го оправете.