5 възможности за SEO на страницата

5 възможности за SEO на страницата

Ако имате уебсайт, вероятно сте чували за SEO оптимизация или оптимизация за търсачки. Това е важна част от работата на уебсайта ви и подобряването на качествения трафик към страниците ви, защото всеки човек, който посещава вашата уеб страница, е потенциален клиент. Дори когато човек спре на вашата уеб страница, но не купи нещо, той вече знае името ви. 

Какво е On-Page SEO оптимизация?

On-page SEO оптимизация или on-site SEO оптимизация е практиката за оптимизиране на всяка отделна уеб страница, за да се подобри цялостното SEO класиране на уебсайта и да се увеличи качественият трафик, който споменахме. Възползването от SEO оптимизация на страницата е важно, защото помага на търсачки като Google да разберат вашето съдържание. Като се грижите за многото алгоритми на Google, можете да му кажете, че предоставяте качествено съдържание за хора, които се интересуват от вашата конкретна ниша. 

Най-добрите места за внедряване на SEO оптимизация на страницатаdevzens.com

Сега, след като разбирате, че вашето SEO на страницата помага за цялостното SEO на вашия уебсайт, ето пет места, където да го приложите.

  1. SEO писане, известно още като блогване. Писането на блогове, които имат предвид вашите клиенти и класиране в SERP, е чудесен начин да внедрите SEO оптимизация на страницата си. Но не си мислете, че можете просто да поставите няколко ключови думи на страница и да напишете няколко изречения, за да попълните празните места. SEO алгоритмите отдават висока стойност на качеството на вашето съдържание. 
  2. Бъдете много конкретни, когато правите блог. Изберете един продукт, върху който да се съсредоточите, след което се уверете, че вашите блогове са изключително подходящи за този продукт. Например, ако говорите за луксозни каишки за кучета, организирайте супер специфичен блог. Включете темата във вашия заглавен таг, URL адрес, алтернативен текст на изображение и споменете продукта във вашето съдържание няколко пъти. 
  3. Никога не подценявайте силата на заглавията на вашите блогове. Може би си мислите, че тялото на вашия блог е най-важната част, но грешите. Вярно е, че имате нужда от качествено съдържание. Не можете просто да изброите някои ключови думи и да го прекратите. Но вашето заглавие трябва да предизвика достатъчно интерес, така че човек действително да кликне и да прекара време във вашия блог, за разлика от всички други резултати в SERP. 
  4. Избягвайте канибализацията на ключови думи, когато блогвате. Това е грешка на новобранец. Може би си мислите, че колкото повече уеб страници във вашия уебсайт споменават печеливша ключова дума, толкова по-добре. Но отново ще сгрешите. Всъщност, колкото повече уеб страници споменават една и съща ключова дума, толкова повече всъщност се състезавате със себе си. Вашите ключови думи се изяждат една друга и увреждат вашата SEO оптимизация. Следователно, канибализацията на ключови думи е лошо нещо.
  5. Включете изображения, когато блогвате. Изображенията са чудесен начин за подобряване на SEO оптимизацията на страницата. Вие увеличавате възможностите си за класиране, като включвате възможността да се показвате в търсене на изображения и правите четенето на вашите блогове по-приятно. Но каквото и да правите, уверете се, че добавяте изображения правилно. Някои изображения карат вашата уеб страница да се зарежда по-бавно и това вреди на вашето потребителско изживяване.