Как да създадете ангажиращо съдържание за вашия уебсайт

Как да създадете ангажиращо съдържание за вашия уебсайт

Съдържанието е един от, ако не и най-важният компонент на уебсайта.

Съдържанието генерира потребителски интерес и задържа посетителите на вашата страница, за да могат да продължат да разглеждат вашата продуктова линия или да четат информация за компанията.

Един чудесен пример за това как това може да се обърка е, когато на началната страница има твърде много разсейващи елементи, които отклоняват потребителите от курса.

Ако нямате идея откъде да започнете, ето някои полезни съвети за писане на съдържание за вашия уебсайт.

1. Придържайте се към точката и внимателно подбирайте думите си.

Поддържайте цялото си съдържание уместно и използвайте само правилните думи в правилния контекст, за да привлечете вниманието на аудиторията си и да я задържите достатъчно заинтересована, за да остане и да научи повече за това, което предлагате. Накарайте всяка дума да се брои и избягвайте обобщенията, защото те често могат да бъдат подвеждащи или да предизвикат погрешни тълкувания сред читателите, които търсят конкретна информация. Това е особено вярно, когато става въпрос за заглавия на статии и заглавия на продуктови страници и т.н.

Помага, ако обмислите как някой може да търси нещо, свързано с това, което се опитвате да продадете, така че да можете да измислите убедителни начини за подчертаване на тази информация чрез целеви заглавия, тагове, META описания и т.н.

2. Използвайте числа и списъци.

Когато ясно отделяте ключова информация като цена, имена на продукти и други специфични подробности в номериран или маркиран формат, това улеснява читателите да разберат и да кликнат към друга страница, ако се интересуват да научат повече за това, което имате да предложи.

3. Поддържайте разговорния тон и пишете така, сякаш говорите директно с потенциалните си клиенти.

Използвайте думи, които описват предимствата, а не характеристиките. Ползите са причини, поради които някой трябва да купи от вас, вместо да вземе артикула по-евтино някъде другаде. Въпреки че функциите са присъщи аспекти на това, което съставлява вашите продукти или услуги, те може да не са непременно полезни за всички при всеки повод.

Например: „Нашите ръчно изработени кутии за компютри са 100% произведени от работници от България и са проверени преди да бъдат изпратени“ вместо „ние произвеждаме нашите собствени кутии за компютри в България и те идват с доживотна гаранция“.

4. Избягвайте индустриалния жаргон, когато е възможно, особено ако не сте 100% сигурни дали повечето хора ще разберат какво означава.

По-добре е да не приемате, че всеки знае точна дефиниция, така че се придържайте към речника, който може да предаде вашето послание ефективно, без да се налага да използвате думи, които може да са объркващи или подвеждащи.

5. Използвайте списъци за дълги части от текст или по-големи блокове информация.

Списъците обикновено разбиват нещата и правят съдържанието по-лесно за сканиране, което помага на потребителите да намерят точно това, което търсят с един поглед и ги насърчава да кликват върху връзки, за да научат повече за конкретни продукти или услуги, които предлагате.

6. Приемете, че всеки, който чете съдържанието на вашия уебсайт, е изцяло нов за вашия бизнес и индустрия;

Поддържайте всичко възможно най-просто, без да използвате твърде много акроними или жаргон. Жаргонът има тенденция да прави нещата по-трудни за разбиране, особено за хора, които не са толкова запознати с това, което правите, или с продуктите/услугите, които предлагате, така че е най-добре да го избягвате.

7. Пишете кратки изречения и абзаци, за да направите информацията по-лесна за смилане.

Дългите параграфи са плашещи; абзаците, които са разделени на по-малки части от текст, са много по-лесни за очите, особено когато имате много текст на една страница

8. Дайте кредит, когато кредитът е дължим

Свържете се с други сродни уебсайтове, когато е подходящо, но не правете връзки само за да получите връзка обратно към вашия сайт.

9. Форматирайте текста по лесен за очите начин

Улеснява читателите бързото сканиране на блокове от съдържание чрез форматиране на текста по балансиран и ясен начин

10. Предоставете информация за контакт и начин за връзка

Уведомете ги кой сте и къде могат да се свържат с вас, но действайте по благоразумие, тъй като много хора не искат да дават личните си данни, като телефонни номера или имейл адреси, без да знаят на кого първо ги дават.

Източник – www.mobiaf.com