Недостатъците на голяма кухня

Всеки знае за предимствата на просторните кухни. Представяме ви няколко значителни недостатъци на голяма кухня, която ще накара всяка домакиня да се замисли за рационалността на такъв лукс.

Повече място – повече почистване

Вероятно, когато искате голяма кухня, дори не мислите за това, че ще трябва да почиствате и много. Нареждането на кухнята, отнема много време и ако имате наистина голяма кухня, може да прекарате целия ден в почистване. В малка кухня, най-често всичко е на мястото си, поради малкия размер, домакинята не може да си позволи да постави нещата някъде там, където не трябва да бъдат. Петната и мръсотията, като правило, също незабавно се заличават, защото заемат ценна работна повърхност. Ето защо, за да извършите почистване в малка кухня, не е нужно много време. Между другото, ще похарчите повече почистващи продукти за хигиенизиране на голямата кухня, което означава повече пари.

Много място – малко удобство

Малко вероятно е някога да сте се чувствали комфортно в голяма просторна стая. Но обзаведената с вкус малка стая, определено ще внесе усещане за комфорт и уют. Нищо чудно, защото атмосферата се пръска в голямо пространство, а кухнята може да изглежда строга, студена и чужда.

Помислете за парите

И въпросът е не само в това, че вече си струва много да се купи и обзаведе голяма кухня. Дори след придобиването им, инвестициите няма да приключат. Ако нещо се счупят или остареят, ще трябва да похарчите много повече пари, за подмяната им, отколкото за малка кухня. Интуитивно ще искате да обзаведете цялото свободно пространство в кухнята с мебели или уреди. И дори леко обновяване на интериора ще бъде трудно. Тогава, какво можем да кажем за цялостния ремонт на кухнята.

За демонтаж на стара мебел, шкафове, секции и гардероби, последвайте връзката.