Озеленяване на двор – 3 съвета

Фирма за озеленяване

Не е лесна задачата сам да превърнеш песъчлива или изсъхнала почва в свежа градина, която да показва това, че в нея се влагат ресурси като време, енергия и не на последно място – пари. Поставяме парите не на последно място, защото те неминуемо са огромен фактор в крайния завършен вид на вашето късче свежест от планетата.

Как се озеленява правилно двор

Оформихме класация от пет съвета, които са ключови при озеленяване на двор. Съветвахме се със специалисти и хора, разбиращи от тази работа.

Бонус съвет, с който ще ви запознаем накратко, е да се свържем с професионалист в сферата, който да ни помогне с извършването на подобни дейности. Повечето се обединиха около мнението, че правилен избор е UniGarden-bg.com.

Съвет #1: Преценете обработваемото пространство, с което разполагате

Неслучайно поставяме тази препоръка на първо място. Направихме го, защото преценката на мястото, с което разполагаме, е може би най-ключовата стъпка в целия процес на озеленяване.

След като го извършим коректно, ние ще сме наясно с това точно колко коренчета ще са ни нужни. Правилната преценка тук ще ни помогне и с това как да аранжираме двора си на по-късен етап.

Съвет #2: Определете вида на растенията спрямо мястото им на засаждане.

След първоначалното пресмятане на мястото, сега трябва да вложим и малко съобразителност от себе си. Този момент от цялостния процес се явява доста труден за масовия градинар-аматьор.

Затова, тук специалистите препоръчват да се потърси мнението на професионалист.

Препоръчваме ви аранжирането на самата градина да се извърши от коректна фирма като UniGarden-bg.com, които не само ще вложат експертен почерк, а и ще го направят наистина достъпно. Естествено, ако се доверявате на собствената си преценка, опитайте се да го направите сами.

Съвет #3: Изравнете и направете предварителна подготовка на мястото.

След като вече сме наясно върху коя част от двора ни ще работим, разбрали сме какво ще садим, идва ред да извършим процес по предварителна подготовка на почвата, в която ще се сади. Това също е задължителна част с ключов ефект директно върху крайния завършек на нещата.

За да осигурите сигурност и добри условия за живот на вашите растения, то вие трябва да се погрижите почвата ви да е достатъчно облагородена. Уверете се, че го правите правилно, а ако ли не, препоръчваме да се посъветвате с експертен градинар.

Съвет #4: Замислете се за засаждане на нещо в покрайнините на двора.

Този съвет е свързан по-скоро с козметичния вид на вашия двор. Завършена градинка е тази, която остава лека загадъчност у хората и дава шанс на въображението им да работи.

Бъдете сигурни, че ако отнемете възможността за директен поглед към двора ви, той ще изглежда наистина луксозен и загадъчен. Това едновременно ще тормози съседите, но ще им покаже, че цените личното си пространство.

Съвет #5: Не прекалявайте с цветовата гама!

Последният съвет отново е обвързан с козметичната част от градината. Стремете се акцентите да падат върху едно-две растения и цялостната концепция да се върти около техния цвят.

Не прекалявайте с цветовете. Това сериозно ще обърка посетителите и ще внесе смут в умовете им докато се опитват да разграничат един цвят от друг.