10 начина да подобрите своя уеб дизайн

10 начина да подобрите своя уеб дизайн

Вашият уебсайт вероятно ще бъде едно от първите впечатления, които правите на потенциалните си клиенти. Това прави от съществено значение да гарантирате, че вашият уеб дизайн е ненадминат. Ако вече имате сайт, който е малко слаб, няма проблем. Просто трябва да го подобрите, като използвате следните 10 стратегии, предоставени любезно от webdesignbulgaria.net:

#1: Оптимизирайте сайта за реализации

Реализацията на уеб страница може да бъде всичко – от искане за лична информация до предложение за извършване на покупка. Всяка страница на вашия уебсайт трябва да има някаква проследима реализация, дори ако е просто да отидете на друга уеб страница за повече информация. Липсващи реализации? Пропускате шанса да направите продажба!

#2: Имайте смислено лого

Какво казва вашето лого за вашия бизнес? Ако посетител го види, ще означава ли нещо? Има ли професионално или уникално качество? Логото е вашето изображение и то трябва да отразява личността, културата и потенциално услугите/продуктите, които предлагате. Отделете време за вашето лого и работете с професионалист по графичен дизайн, за да измислите привлекателно, разпознаваемо.

#3: Включете интуитивна навигация

Лесно ли е за посетител за първи път да разбере как е настроен вашият? Навигацията във вашия сайт трябва да е толкова лесна, че дете да не може да се изгуби. Нищо не е толкова разочароващо, колкото невъзможността да намерите това, от което се нуждаете, когато го искате.

#4: Пролетно почистване на вашите уеб страници

Безпорядъкът не е проблем само във вашата всекидневна или стая за почивка в офиса. Това също е проблем на много уебсайтове. Няма ли много бяло или празно място на вашите уеб страници? Може да имате голям проблем. Празните зони прекъсват потока на информация за зрителите и това може да е добре. Елиминирайте всичко, от което не се нуждаете, страница по страница. Опростяването е красиво!

#5: Имайте последователен поток и външен вид на страницата

Всяка уеб страница трябва да има последователен вид и динамичен поток. Мислете за уебсайта си като за голяма онлайн брошура, където една страница се свързва по някакъв начин с друга. Ако имате много несъответстващи дизайни на уеб страници, рискувате да отблъснете посетителите.

#6: Тествайте различни цветови комбинации

Всички знаем, че определени цветови комбинации се конвертират по-добре от други, но това може да се промени периодично. Може да искате да направите A/B разделен тест, като промените цветовете на бутоните или призивите за действие. След това вижте дали получавате по-добри реализации и по-дълги показвания на страницата.

#7: Зарежете творческите шрифтове

Придържайте се към един или два шрифта на уебсайта си, вместо да се опитвате да бъдете прекалено креативни или умни. Прекалено богато украсените шрифтове са трудни за четене и дразнят посетителите. Плюс това, те могат да претрупат цялостния вид и усещане на уебсайта, да не говорим, че отнемат светлината на прожекторите от по-важните елементи.

#8: Заменете стоковите изображения

Това не означава, че стоковите изображения не могат да бъдат полезни, но в повечето случаи с тях се прекалява. Ако можете да си позволите да платите на професионален фотограф за създаване на изображения, които са изцяло ваши и няма да бъдат използвани от никой друг, направете го. Красиви, интересни, завладяващи и/или персонализирани изображения могат абсолютно да привлекат и задържат посетителите на вашия сайт.

#9: Направете сайта лесен за зареждане

Зареждането на уебсайта ви отнема ли цяла вечност? Има проблем и вероятно е в начина, по който е програмиран. Може също да имате някои проблеми с видовете видеоклипове или изображения, които сте вградили. Потърсете помощ от уеб дизайнер, за да изчистите кодовете.

#10: Направете своят CTA лесен за намиране

Погребването на CTA е едно от най-лошите неща, които можете да направите. Вместо да го криете, направете го лесно за виждане и разбиране. Удебелете го. Направете го в различен цвят от цветовете около него. Поставете го в бутон. Посетителите се нуждаят от посока.

Като последна бележка, не забравяйте, че вашето съдържание трябва да се почиства редовно, препоръчват от design4works.com. Не е задължително да го преразглеждате всеки месец, но ако не сте го разглеждали от известно време, това е добро упражнение. Вероятно ще намерите елементи, които искате да промените, и това ще направи вашия сайт по-силен и по-модерен.