Добра или лоша е Divi за SEO?

Добра или лоша е Divi за SEO?

През 2023 г. темата Divi ще бъде по-популярна от всякога! Това нарастване на популярността доведе до вълна от нови дебати между „консервативни“ и „в крак с времето“ уеб дизайнери по целия свят. Но във всеки спор винаги се поставя един въпрос – добра ли е Divi за SEO? Като се има предвид значението, което SEO играе върху видимостта на уебсайта, трафика, потенциалните клиенти и реализациите, това е приоритет, когато става въпрос за избор на подходяща WordPress тема за вашия уебсайт – но дали Divi е толкова лоша за SEO, колкото някои от „старомодните“ уеб твърдят дизайнерите? Преди да стигнем до там, нека разберем какво представлява темата Divi.

Какво е Divi в уеб дизайна?

Известен с това, че опростява дизайна на уебсайтове чрез използване на система за плъзгане и пускане, Divi предлага рамка, която позволява на дизайнерите да използват кратки кодове и модули (вместо да пишат кода сами). Divi помага да се включат различни функции в уеб страниците, което прави процеса на проектиране много по-лесен и по-рационализиран с по-малък шанс за грешки в кода. Уеб дизайнерите вече не трябва да харчат време и усилия за промяна на хиляди кодови редове, тъй като Divi и неговите добавки осигуряват много гъвкавост и иновации.

Добра ли е Divi за SEO?

Има голям мит около Divi и SEO, като някои уеб дизайнери твърдят, че Divi е лоша за SEO, което така или иначе е често срещан аргумент срещу повечето видове създатели на страници. Що се отнася до проблемите, които според тях Divi има със SEO, винаги ще чуете едни и същи два проблема – кратки кодове и бавен уебсайт.

Divi Shortcodes – Лошо за SEO или пълен мит?

Divi използва кратки кодове, за да направи целия процес на проектиране много по-бърз и полезен. Този подход е причината толкова много страхотни уебсайтове на Divi да се появяват всеки ден. И все пак, процесът на използване на кратки кодове често води до раздуване на сайта, като кодирането от нулата е много по-чисто, въпреки че кодирането също така увеличава шансовете за грешки и отнема много повече време за завършване!

Идеята, че шорткодовете са лоши за SEO е пълен мит. Факт е, че търсачките ще видят само това, което е вътре в краткия код, а не целия кратък код. И така, единственият реален SEO проблем, който възниква от използването на кратки кодове, е, че те често причиняват някои проблеми с мета описанията.

Това предизвикателство обаче е лесно за преодоляване! Използвайте плъгин за SEO (като SEOpress ) с Divi и ще имате пълен контрол върху мета описанията, като същевременно подобрявате достъпността на сайта в търсачките. лесно!

Divi забавя ли вашия уебсайт?

Друг мощен аргумент срещу Divi е фактът, че тя обикновено прави уебсайта по-бавен. Всички тези кратки кодове могат да се натрупат, когато претоварите сайта с различни функции.

Ако кратки кодове претоварват дадена тема, това принуждава ботовете да пречистват още повече код от обикновено, за да изберат основните части като мета описания, етикети за заглавия и съдържание на сайта. Това обаче засяга само уебсайтове с безумно количество флаш елементи и други остарели платформи. Например, повечето сайтове на Divi са средно около 2-4MB, което със сигурност не е голям проблем.

Как да ускорим Divi и WordPress?

Дори ако темата Divi забавя сайта и влияе върху SEO, има бързо решение, което можете да намерите безплатно – използвайте добавки за кеширане, за да помогнете на сайта да се зарежда по-бързо и винаги да представя най-новата версия на зрителя.

Как да ускорите вашия уебсайт с Divi с помощта на безплатни плъгини

Когато става въпрос за ускоряване на вашия уебсайт Divi, има ефективна комбинация от плъгини , които винаги ми помагат да доведа резултатите за скорост на страницата до степен A (90%+) на GTmetrix:

  • Hummingbird (gzip компресия + кеш на страници + кеширане на браузър + почистване на база данни + обща оптимизация)
  • Fast Velocity Minify (HTML, CSS & JS оптимизация)
  • Smush (оптимизиране на изображението с включена функция за мързеливо зареждане)
  • Използвайте библиотеки на Google (зарежда общи библиотеки директно от Google, за да освободи част от използването на сървъра)

Бърза скорост и използване на библиотеките на Google са plug&play.

Конфигуриране на приставката Hummingbird

Отидете на кеширане, активирайте кеша на страницата, настройте кеширането на браузъра с препоръките (1 година) и проверете дали gzip работи добре. Вашата хостинг компания може да ви помогне, ако се затруднявате с някоя от тези настройки.

Конфигуриране на приставката Smush

Отидете на таблото за управление на Smush, активирайте „автоматично премахване на изображения при качване“, „премахване на метаданните на моите изображения“ и „преоразмеряване на моите изображения в пълен размер“ до 1920px*1920px. Натиснете „Bulk Smush“, за да започнете да оптимизирате вашите изображения.

Най-добре платеният плъгин за ускоряване на вашия уебсайт с Divi

Както бе споменато по-горе, несъмнено можете да постигнете оценка „А“ с 90% PageSpeed ​​Score на GTmetrix, като използвате безплатни плъгини. Въпреки това, ако имате уебсайт на Divi с много CSS и JavaScript-тежки добавки и искате да постигнете 100% PageSpeed ​​Score, трябва да инвестирате малко пари в него. Можете да наемете разработчик на уебсайт с опит в подобряването на скоростта на зареждане на страницата или да използвате „магически“ плъгин, наречен WP Rocket!

Други SEO фактори

Така че споменах два важни мита за Divi и SEO и научихме, че те са точно това, митове, без абсолютна истина зад тях.

Но сега нека се задълбочим малко в SEO и да видим дали Divi има положителен, отрицателен или никакъв ефект върху SEO оптимизацията.

SEO (мета) етикет за заглавие

Заглавният таг в HTML е един от най-важните фактори за класиране на страницата, тъй като търсачките придават голяма тежест на ключовите думи в заглавието и действителният заглавен таг се показва в резултатите от търсачката. Повечето SEO експерти смятат, че това пряко корелира с броя кликове, които страницата получава, което също е фактор за класиране (повече кликове = по-добро класиране).

И така, Divi влияе ли отрицателно върху SEO (мета) етикета за заглавие?

Не. Divi ви позволява да посочите етикетите за заглавие както за страници, така и за публикации вместо повечето теми на WordPress, което означава, че Divi има пълна поддръжка за този елемент на метаданни. Следователно няма неблагоприятен ефект . Напротив, използвано с добър ефект, това може да повлияе положително на класирането ви.

Заглавие 1

Друг жизненоважен фактор за класиране в SEO е тагът H1 или Heading one.

Още веднъж, темата Divi или Divi, комбинирана със SEO плъгин, ви дава пълен контрол над Заглавие 1 на страницата; всъщност ви дава пълен контрол върху ВСЯКАКВИ тагове за заглавия на вашето съдържание. Основно, ако използвате и SEO плъгин като SEOpress, можете да имате етикет за заглавие и заглавие 1, които са малко по-различни един от друг (това също има малък фактор за класиране).

Така че чрез създаване на добро заглавие 1 и различен етикет за заглавие, вие напълно оптимизирате SEO на страницата си. Можете да направите това със или без Divi, ако имате добър SEO плъгин. Така че е ясно, че Divi не е лош за SEO и в този случай.

URL адрес или „Slug“

URL адресът или „Slug“ е друг решаващ фактор за класиране, където вашите ключови думи за класиране в URL адреса могат да имат положителен ефект върху класирането в търсачките. Divi не влияе негативно на слуга по никакъв начин.

Така че няма начин Divi да навреди на вашия SEO.

Като се има предвид, че има три от най-критичните фактора за класиране на страницата и Divi изобщо не им влияе негативно, можем уверено да кажем, че Divi е страхотен за SEO!

Страхотно съдържание + добър UX

Страхотното съдържание и добрият UX са в основата на доброто SEO. Всъщност без тези двете никога не можете да получите добри класации. И тук Divi може да има невероятна полза. Divi е толкова гъвкав и лесен за работа, че един добър дизайнер може да създаде отлично потребителско изживяване за крайния потребител.

Красивият дизайн, доброто потребителско изживяване и съдържанието, което отговаря на потребителските намерения, означават, че класирането ви ще скочи. А Divi може да играе жизненоважна роля в проектирането на красив сайт.

Заключение

Както можете да видите, голяма част от загрижеността за това как Divi е лоша за SEO е предимно мит. Въпреки че има случаи, в които строителят не предлага най-доброто SEO, намирането на решения е лесно. Освен това Divi е подходяща за SEO и има много други функции, които го правят по-добра за вашето SEO от повечето теми на WordPress!

Например, можете да използвате маркиране на схемата и канонични URL адреси, да се възползвате от ефективните структури на сайта и да персонализирате всички мета заглавия, описания и ключови думи.

Източник – https://fine-life.net